Ακόμη μια νίκη για τον όμιλο easyGroup και τα εμπορικά σήματα easy

Η easyGroup, ο ιδιωτικός επενδυτικός όμιλος του Στέλιου Χατζηιωάννου και ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων “easy”, έχει κερδίσει μια άλλη σημαντική νομική μάχη κατά της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του εμπορικού σήματος.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Λονδίνο παραχώρησε στην easyGroup εντολή να διατάξει μια ιταλική εταιρία νομικών με τη χρήση του σήματος Easyrimborso και του διευθυντή της, Felice dAngelo, να κάνουν περαιτέρω χρήση πλαστών πινακίδων easyrimborso.iteasyrimborso.com. Το Δικαστήριο επίσης απονέμει αποζημίωση στην easyGroup καθώς και τα δικαστικά έξοδα ύψους £ 35.000.  

Η Ιταλική εταιρία στοχεύει πελάτες αεροπορικών εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων των πελατών της easyJet) να διεκδικούν αποζημιώσεις έναντι των αεροπορικών εταιρειών βάσει των κανόνων της ΕΕ που καλύπτουν τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις – μειώνοντας τη διαδικασία.  

Η easyGroup παίρνει στα σοβαρά την κλοπή εμπορικών σημάτων, καθώς όχι μόνο αμαυρώνει το εμπορικό σήμα όταν χρησιμοποιείται χωρίς ελέγχους, αλλά συγχέει τους πελάτες και τους προμηθευτές. Άλλες πρόσφατες επιτυχίες είναι η αποτροπή της χρήσης από την Air China, το γαλλικό Carrefour καθώς και μια κολομβιανή αεροπορική εταιρεία που διευθύνει ο Alfonso Avila.

Ο κύριος Στέλιος είπε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που αυτή η αμφισβητήσιμη νομική πρακτική θα σταματήσει τώρα. Ο κλέφτης του σήματος σκέφτηκε σαφώς ότι θα μπορούσε να γελάσει με δικά μας έξοδα – χρησιμοποιώντας το “easy” εμπορικό σήμα για να μηνύσει την easyJetΤο Ανώτατο Δικαστήριο έχει πλέον αποφασίσει διαφορετικά. Αυτή η απόφαση στέλνει ένα μήνυμα σε άλλους υπάρχοντες κλέφτες μάρκας καθώς και σε εκείνους που σχεδιάζουν παρόμοια παρανομία. Έχουμε νόμιμους επιχειρηματικούς συνεργάτες που μας πληρώνουν τα σκληρά κερδισμένα μετρητά για να αποκτήσουν άδεια από το easyGroup για το εμπορικό σήμα “easy” – είναι άδικο ότι κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σήματα δωρεάν».