Έπιασε ξανά το Νο1 του κόσμου ο Παύλος Κοντίδης!

via https://politis.com.cy/athlitika/istioplo-a-epiase-xana-to-no1-toy-kosmoy-o-paylos-kontidis/

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία σκαφών τύπου Laser αναρριχήθηκε ο Παύλος Κοντίδης μετά την ανανεωμένη βαθμολογία.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης σκαρφάλωσε στο Νο1 του κόσμου για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2017, θέση που κράτησε έως τον Απρίλιο του 2018, μερικούς μήνες δηλαδή πριν το δεύτερο σερί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Άαρχους και την ανάδειξή του ως Rolex World Sailor of the Year, κάτι που τότε του χάρισε τη συμμετοχή του στους τελικούς του Star Sailors League όπου λαμβάνει μέρος η ελίτ του αθλήματος.

Κατά τους δώδεκα τελευταίους μήνες ο Κοντίδης εξασφάλισε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στα Παγκόσμια Κύπελλα της Ενοσίμα και της Γένοβα, αντίστοιχα, ενώ ήταν τέταρτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόρτο. Συνολικά έχει 941 βαθμούς. Στον πίνακα ακολουθούν οι Jesper Stalheim (Σουηδία) και Tonci Stipanovic (Κροατία) με 932 και 905 πόντους, αντίστοιχα. Ο προκάτοχος της πρωτιάς, Matthew Wearn (Αυστραλία) έπεσε στην τέταρτη θέση με 890 βαθμούς.

O Κύπριος ιστιοπλόος αξιοποιεί στο μέτρο του δυνατού αυτήν την αγωνιστικά άγονη περίοδο που διανύουμε, καθώς συνεχίζει τις προπονήσεις στην Κροατία, στο μέτρο του επιτρεπτού λόγω των μέτρων της Κροατικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι Brand Ambassador της Ayia Napa Marina ενώ τον χορηγούν και για το 2020 η ΟΠΑΠ Κύπρου, η RCB Bank, η Πετρολίνα και το Ίδρυμα Λεβέντη. Στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.